Tips bij zwangerschap

Lees hier alles wat je moet weten over voeding, beweging en ontspanning in de zwangerschap

Te veel pepernoten in de zwangerschap?

Coumarine is een smaakstof die je tegenkomt in verschillende soorten kaneel. Caumarine remt de bloedstolling en een teveel kan leverschade veroorzaken.

Chinese kaneel bevat veel coumarine en is vaak toegevoegd aan speculaas, ontbijtkoek, taai taai en pepernoten.

Je moet wel heel veel pepernoten eten om aan de maximale hoeveelheid coumarine te komen.  Die grens ligt op 50  gram coumarine per kilo. Dan mag je per kilo die je weegt 2 gram pepernoten eten. Ben je 70 kilo? Dan mag je dus 70×2= 120 gram perpernoten.

Daarnaast eet je misschien nog andere producten met coumarine erin. In pepernoten zitten natuurlijk ook vetten en suikers die niet erg gezond zijn. Tijdens de zwangerschap kan je dus gerust een handje pepernoten eten. Maar gewoon niet te veel.

Ademtechniek bij pijn in de rug

Wanneer je merkt dat je pijn krijgt tussen de schouderbladen en een constant gespannen nek hebt met pijn in de schouders, kan het zo zijn dat je niet goed ademt.

Met deze 360 graden ademhaling versoepel je de ribben en de tussenribspieren en verminder je deze pijn- en spanningsklachten.

Voedingssupplementen in de zwangerschap

Pilletje hier en pilletje daar. Wel doen of niet doen? En welke kies je dan? Ik vertel je er alles over in deze video.

Misselijk in de zwangerschap?

Misselijkheid in de zwangerschap. Hartstikke vervelend. Zeker in de eerste weken komen vermoeidheid en misselijkheid veel voor. Maar je kan er ook heel vaak wel wat aan doen. Luister hier naar al onze tips

Stofzuigen

Waarschijnlijk niet jouw hobby en ook nog eens niet zo goed voor jouw zwangere lijf. Bekijk deze video voor tips bij stofzuigen. 

Maar als ik je een echt goede tip mag geven: Laat het iemand anders doen 😉

Tillen - Mag je nog zware dingen tillen?

Til nooit meer dan 10kg!! Zin of onzin?

Het gaat er vooral om hoe je dit doet. Kijk hier hoe dat moet.

Zwangerschapsmassage

Is dat noodzaak of luxe?

Dat bepaal jij zelf natuurlijk maar hier leg ik je uit wat een massage voor jou kan doen

Start zelf

Er valt nog veel meer te weten over zwangerschap. Wil jij echt actief aan de gang met jouw gezondheid en het welzijn van jouw baby? Start dan nu met StrongMommy online. De meest complete zwangerschapscursus die er is.

VitaalZwanger en StrongMommy zijn activiteiten van VitaalOveral.