Bloemkooltaart

Een snelle bloemkool-aardappeltaart voor een gezonde snoeperij.

Dit heb je nodig:

  • 1 kleine bloemkool
  • 3 aardappels iets kruimig
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eieren
  • 1 grote rode ui in ringen gesneden

Zo maak je het

  • Schil de aardappelen en rasp ze fijn
  • Rasp ook de hele bloemkool fijn.
  • Doe de aardappel met de bloemkool in een kom, meng de eieren erdoor en voeg peper, zout, fijngehakte knoflook en een scheutje olie toe.
  • Verwarm een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en schep het mengsel in de pan.
  • Strooi de rode uien erover en druk deze in het mengsel.
  • Doe een deksel op de pan en laat op het allerlaagst mogelijke vuur 20 minuten staan.
  • Doe dan een bord op de taart, draai voorzichtig om en schuif de taart met de andere kant weer in de pan.
  • Bak ook deze kant nog een kwartier.
  • Haal de taart dan uit de pan, snijd in punten en serveer.