Broccoli soep

Ingrediënten voor 1200 milliliter soep:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gram broccoli
  • 750 ml groentebouillon
  • 50 ml kookroom
  • 100 gram gerookte zalm
  • 10 gram bieslook

Bereidingswijze:

Stap 1: Snipper de ui en hak de knoflook fijn

Stap 2: Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook

Stap 3: Maak de broccoli schoon en snij deze in roosjes

Stap 4: Maak de groente bouillon klaar en voeg deze toe aan de gebakken ui en knoflook

Stap 5: Kook de broccoli ongeveer 20 minuten in de bouillon die je hebt toegevoegd aan de ui en de knoflook.

Stap 6: Blend de soep met een staafmixer en voeg de kookroom toe. Zet de pan met de soep weer terug op het vuur en warm alles nog even goed door.

Stap 7: Snij de gerookte zalm in stukjes en knip de bieslook fijn

Stap 8: Maak de soep op smaak met peper en zout.

Stap 9: Serveer de soep met de bieslook en zalm erbovenop.

Tips en tricks:

  • Hou je niet van zalm? Vervang de zalm dan door 75 gram magere spekreepjes. Bak de spekreepjes eerst wel even uit in een droge pan voordat je deze toevoegt aan de soep.
  • Als je de soep te dik vindt kan je altijd nog een scheut water toevoegen aan de soep.