Een nieuwe mindset

Wanneer je accepteert dat je lichaam ouder wordt, kan je de geest nog wel jong houden! Fysiek gezien is het misschien niet meer mogelijk om te sporten als toen je nog 20 was maar onderschat niet wat je mentaal kan doen!

Zet nieuwe doelen! Wanneer je ziet dat dat je hardlooptijden niet meer zo scherp zijn zet dan simpelweg een ander doel. Een nieuw doel kan jou ook inspireren om op een andere manier te trainen. Dit kan zelfs productiever blijken! Wanneer jij kan leren om slimmer te trainen en op andere gebieden dan kan je in potentie nog progressie boeken.

Geef nooit leeftijd de schuld! Toen je jong was zei je ook nooit ‘ik ben te oud hiervoor’ wanneer het wat minder ging. Je gaf de schuld aan de training, wat je had gegeten, zenuwen enzovoort. Dat kan je nog steeds doen. Maak een als-dan plan. Wanneer je denkt ‘ik ben hier te oud voor’ zeg dan tegen jezelf ‘de leeftijd is niet belangrijk’ . Kijk nog eens kritisch nar wat je zou kunnen verbeteren. Als- dan plannetjes zijn gemakkelijk en effectief.

Geniet van een tandje rustiger! Je wordt met de leeftijd misschien niet minder competitief. Maar doelen mogen variëren. In plaats van een PR kan je ook focussen op een nieuwe route, een andere loopstijl, het coachen van anderen of ‘mindful’ lopen.

Wil jij ook je mindset laten groeien? Doe een keer mee met yoga!