Hardlopen; Verbeter je pr!

Wanneer je wekelijks hetzelfde rondje loopt blijf je fit en voel je je comfortabel in wat je doet. Je zal echter zien dat je nooit sneller wordt. Sterker nog, door de jaren heen zal je trager worden…. Wil je toch nog een keer je pr verbreken? Ga dan aan de slag met deze 7 tips.

  1. Werk aan je houding

Vink maar af: Hoofd op, schouders naar achteren en omlaag, trek je buikspieren licht in. Armen in een hoek van 90 graden en beweeg ze naar voren en naar achteren op een actieve manier. Lijkt simpel maar maakt een groot verschil in je snelheid.

2. Versterk de core

Pak een oefenbal, doe een planking challenge of koop een buikspierenwiel. Alles om die core te versterken.

3. Verzet wat gewicht

Squads, lunges, deadlifts. Maak ze onderdeel van jouw krachttraining.

4. Wees dynamisch

Doe dynamische stretchoefeningen voordat je begint aan je loop training.

5. Bounce baby

Trek je benen hoog op tijdens het lopen en maak je passen groter. Probeer nu het contact met de grond zo kort mogelijk te maken. door tegen de tenen aan te duwen. Duw jezelf omhoog en vooruit. Springtouwen kan ook helpen deze springveren wat te versterken.

6. Ga de heuvels in

Ren de heuvel op en gebruik het naar beneden wandelen als herstel. Wanneer dit goed gaat kan je ook naar beneden rennen. Naar boven lopen versterkt de kracht in de benen en naar beneden leert de benen wennen aan een sneller tempo.

7. Blijf streven naar meer

Om beter te worden zal je af en toe iets meer moeten geven in je trainingen. Uit je comfortzone treden. Alleen dan zal je verbeteringen gaan zien in je snelheid.

Veel loopplezier!