Slank het nieuwe jaar in

Laten we beginnen met goed nieuws

Je komt aan tussen nieuwjaar en kerst. Niet tussen kerst en nieuwjaar

De feestdagen staan alweer bijna voor de deur en 2021 loopt alweer op zijn einde. Natuurlijk wil je proberen de feestdagen ook zo gezond mogelijk door te komen zodat je straks in januari niet weer helemaal opnieuw hoeft te starten met gezond eten. Hoewel, je mag natuurlijk ook een beetje genieten tijdens de feestdagen want deze dagen zijn bedoeld om het gezellig te hebben met de mensen die dichtbij jou staan.

Maak je niet te veel zorgen over de twee dagen in het jaar dat je wat extra’s eet. Het gewicht komt er meestal aan op de andere dagen van het jaar. Daarom een aantal tips:

  • Pak eerst eten met veel vezels. Bijvoorbeeld groenten. Dit geeft je een vol gevoel en voorkomt over eten aan het toetje.
  • Eet langzaam. Geniet en maak een praatje en wacht even voordat je opnieuw opschept. Je lichaam heeft 20 minuten nodig om een verzadigingsgevoel door te geven.
  • Houd ruimte over voor je toetje 🙂
  • Eet tot je vol zit. Niet tot je barst
  • Geef restjes mee aan je bezoek of vries het in.

Wat inspiratie voor het menu

In dit blog geef ik jullie leuke en gezondere recepten mee voor het voorgerechtje wat tijdens de feestdagen kan maken zodat je toch nog voor de gezondere opties gaat.

Het eerste voorgerechtje is: broccoli soep met gerookte zalm en bieslook. Dit is een makkelijk te maken voorgerechtje wat ook nog gezond is omdat er broccoli in zit en gerookte zalm.

Het tweede voorgerechtje is een bietencarpaccio. Dit is een ideaal voorgerecht voor vegetariërs maar ook als je al een vleesgerecht op het hoofdgerecht hebt staan.

Ik hoop dat ik jullie wat inspiratie heb kunnen geven voor het maken van gezondere voorgerechten voor tijdens de feestdagen!

En vergeet vooral niet te genieten van de feestdagen en het gezellig samen zijn met degene die dichtbij je staan.