Mexicaans pannetje

Maak een lekker voedzaam mexicaans pannetje voor 4 personen

Je hebt nodig:

  • 300 gr gehakt
  • 150 gr tortilla chips
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 1 klein blikje maïs
  • 1 klein blikje kidneybonen\
  • 3 plakjes cheddar kaas
  • 75 gr ijsbergsla
  • 125 ml zure room
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • (Chili)peper en Zout
  • Olijfolie


Zo maak je het:

  • Doe olijfolie in een pannetje
  • Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn, fruit dit aan in de olijfolie.
  • Voeg het gehakt toe en bak dit goudbruin.
  • Snij de paprika in blokjes en voeg deze bij het gehakt, bak het rondom aan.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en de uitgelekte maïs en kidneybonen.
  • Voeg de specerijen toe en breng het gehakt verder op smaak met (chili)peper en zout.
  • Laat het mengsel even kort pruttelen.