Mexicaans pannetje

Maak een lekker voedzaam mexicaans pannetje voor 4 personen

Je hebt nodig:

  • 300 gr gehakt
  • 150 gr tortilla chips
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 1 klein blikje maïs
  • 1 klein blikje kidneybonen
  • 3 plakjes cheddar kaas
  • 75 gr ijsbergsla
  • 125 ml zure room
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • (Chili)peper en Zout
  • Olijfolie

Zo maak je het:

  • Doe olijfolie in een pannetje
  • Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn, fruit dit aan in de olijfolie.
  • Voeg het gehakt toe en bak dit goudbruin.
  • Snij de paprika in blokjes en voeg deze bij het gehakt, bak het rondom aan.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en de uitgelekte maïs en kidneybonen.
  • Voeg de specerijen toe en breng het gehakt verder op smaak met (chili)peper en zout.
  • Laat het mengsel even kort pruttelen.

Deel dit artikel

Meer in deze categorie

Broccoli soep

Broccoli soep

Broccoli soep Ingrediënten voor 1200 milliliter soep: 1 ui 1 teentje knoflook 500 gram broccoli 750 ml groentebouillon 50 ml kookroom 100 gram gerookte zalm 10 gram bieslook Bereidingswijze: Stap 1: Snipper de ui en hak de knoflook fijn Stap 2: Verwarm wat olijfolie...

read more
Bonenschotel met zalm

Bonenschotel met zalm

Bonenschotel met zalm Lekker vullend na een dag actief op de camping Ingrediënten  200 gram snijbonen (gewassen en gesneden) 350 gram witte bonen (uit blik of uit het koelschap) 250 gram (warm)gerookte zalm 1 teentje knoflook (geperst) 1 cm verse gember (in kleine...

read more
Bieten carpaccio

Bieten carpaccio

  BIETEN CARPACCIO Benodigdheden voor 2 personen: 200 gram (voorgekookte) rode bieten 20 gram pompoenpitten 1 appel 5 ml balsamicoazijn 5 ml citroensap 5 ml olijfolie 20 gram rucola Feta 20 gram pittige kiemgroente Bereidingswijze: Stap 1: Snij de bieten en de...

read more