Yoga op Dierenpark de Scharrelberg groot succes

Zondag 4 september kon iedereen meedoen met Yoga op de Scharrelberg. Met de matjes tussen de eenden, hertjes, geitjes en alpaca’s was het genieten in het zonnetje.

Deze les was een sponsoractie voor Dierenpark de Scharrelberg. Op deze ochtend is maar liefst 72 Euro opgehaald. Met de opbrengsten van sponsoren kunnen de vrijwilligers het dagelijks onderhoud en voer van de dieren financieren.

Nieuwe cursus! Starten met yoga

Ben je nieuwsgierig naar yoga maar weet je niet helemaal of het wat voor je is?

Wil je graag starten met yoga maar ben je bang dat je niet goed meekomt in de les?

Wil je graag weten welke soort yoga bij jou past?

Doe mee met de cursus ‘starten met yoga‘. In 3 lessen ken je de meest voorkomende yoga houdingen, maak je kennis met de yoga filosofie en leer je wat de verschillende yogavormen voor jou kunnen doen.

Deze cursus start op 8 september en wordt gegeven van 18:00-19:00 in de Binding in Biddinghuizen. aansluitend kan je meedoen met een yogales om het geleerde direct toe te passen.

Jouw eerste 1/8 triathlon

Doe 11 september 2022 mee met de gezelligste fun triathlon van Nederland

Op 11 september 2022 is de 2e editie van de NIMB Fun Triathlon. En deze keer niet alleen met 1/8 afstand voor volwassenen maar ook een kindertriathlon voor kinderen van 6 tot 11 jaar.

Deze triathlon wordt weer geheel op eigen wijze uitgevoerd met handmatige (maar zeer betrouwbare-) tijdsregistratie. Een zeer origineel aandenken en een pastasalade met een hamburger aan de finish.

Je zwemt in het (ondiepe-) veluwemeer, fietst door het prachtige spijkbos (racefiets niet geschikt) en rent over de gezellige Boschberg. Zeker wanneer je nog geen ervaring hebt met triathlon is dit een leuke en laagdrempelige kennismaking.

Wil je meedoen? Stuur dan je inschrijfformulier naar: nimbtriathlon@gmail.com

Hoe jij de gezondheid van je ongeboren kind kan beïnvloeden

Wanneer je zwanger bent, zelfs al voor de zwangerschap kan je al een sterke basis leggen voor de gezondheid van jouw kindje. Met (on-)gezond eten beïnvloed je al de kans op gewichtsproblemen op latere leeftijd, stressgevoeligheid en immuunsysteem

Wat jij eet beïnvloed je slijmvliezen. Het vlies in de baarmoeder waar je kindje innestelt en in groeit, de darmen die de mogelijkheid moeten krijgen de voedingsstoffen op te nemen in het lichaam. Je kindje neemt wat het nodig heeft om goed te groeien. Wat er over blijft is voor jou… Je kan dus maar beter zorgen dat je goed eet.

Natuurlijk wist je dat al maar wist je dat wat je eet niet alleen het geboortegewicht en directe gezondheid van je kindje beïnvloed maar wist je dat dit ook de gezondheid van jouw kindje op volwassen leven nog beïnvloed? Wanneer jij veel stress hebt en daar bovenop veel koffie drinkt zal je kindje veel gevoeliger zijn voor stress. Als jij tijdens de zwangerschap veel snoept zal je kindje ook eerder grijpen naar ongezond eten en mogelijk op latere leeftijd een constant gevecht voeren om af te vallen.

Wat wil jij voor je kind?

Vezels voor een gezond immuunsysteem

Vezels zijn afkomstig van de celwand van planten. Ze kunnen niet verteerd worden in de maag en dunne darm. Ze komen aan in de dikke darm en worden daar gefermenteerd. Hierbij komen vetzuren vrij die ontstekingsremmend werken. Ze voeden ook de goede bacteriën- en slijmlaag in de darmen.

Dat laatste is belangrijk voor het immuunsysteem. Wanneer de slijmlaag in de darmen beschadigd is of zelfs afwezig dan bestaat er kans op ontsteking. Hierdoor ga jij je niet fitter voelen.

De (korteketen-) vetzuren die vrij komen bij de fermentatie in de dikke darm zijn communicatiestoffen. Ze geven een signaal af dat je genoeg gegeten hebt, beïnvloeden het gewicht , suikerspiegel en immuunsysteem.

Vezels zijn dus heel belangrijk! Je vindt vezels in groenten en fruit zoals pastinaak, kokos, bieten, bramen, bladgroenten, kruisbloemigen groenten (broccoli/bloemkool) en in Noten, zaden, haver en kokos.

Eet dagelijks 40 gram vezels voor een gezond, evenwichtig voedingspatroon.