ZwangerFit® is een cursus voor de zwangere vrouw en de pas bevallen vrouw en haar partner. In deze vernieuwde cursus werken we volgens de laatste inzichten over bekkenpijn en de kennis van de bekkenbodem(dys)functies. Dit wordt aangeboden in een goed onderbouwt trainingsprogramma. Daarbij gaan wij ook in op de invloed van voeding en ademhaling op de zwangerschap.

Je kan al vanaf de 16e week van je zwangerschap tot aan de bevalling meedoen met ZwangerFit® in Dronten. Voordeel hiervan is dat de fitheid en spierkracht van alle spieren langer behouden blijft en er al relatief vroeg in de zwangerschap preventief getraind kan worden met bekken- en bekkenbodemspieren wat de bevalling en het herstel ten goede komen. Ook krijg je op deze manier al in een vroeg stadium van de zwangerschap advies over bekken en bekkenbodem.

Deze cursus wordt gegeven door Pascale van Uitert, geregistreerd bekkenfysiotherapeut en Natalie Willems, Gespecialiseerd trainer bij zwangerschap in Dronten en Biddinghuizen.

Geef je hier op voor start ZwangerFit® op 10  januari 2024 Er kan ook al vanaf 6 weken na de bevalling geoefend worden in de postpartum cursus.

Deze cursus heeft een deel actieve les en een stuk theorie. De actieve lessen hebben een vaste opbouw: eerst is er aandacht voor de warming up en lichte fitheidtraining ter verhoging van de conditie. Daarna wordt gericht geoefend op versterking en coördinatie van diverse spieren. Speciale aandacht wordt besteed aan coördinatie, stabilisatie en spierversterking van het bekken en de bekkenbodem. Er wordt geëindigd met ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen. Ook in deze cursus gaan we dieper in op de invloed van voedingsmiddelen op het lichamelijke herstel na de zwangerschap.

De theorie lessen bestaan uit verschillende zwangerschap gerelateerde onderwerpen. Alle onderwerpen die betrekking hebben op de zwangerschap, baring en de periode na de bevalling komen aan bod met speciale aandacht voor het bekken en de bekkenbodem, het houdings- en bewegingsapparaat.

De volgende cursus core-restore (na de zwangerschap) start op: op 10 januari 2024 (4 lessen)

De volgende ZwangerFit® start op 10 Januari 2024  (7 lessen)

In totaal zijn er 7 lessen in de Prenatale cursus en 4 lessen in de postnatale cursus. De lessen vinden om de week plaats op Jupiterweg 20 in Dronten

Kosten voor de prenatale cursus zijn 167 Euro. Voor de Postnatale cursus 87 Euro. Deze kan je vaak deels terug halen bij de zorgverzekeraar.