BIETEN CARPACCIO
Benodigdheden voor 2 personen:
- 200 gram (voorgekookte) rode bieten
- 20 gram pompoenpitten
- 1 appel
- 5 ml balsamicoazijn
- 5 ml citroensap
- 5 ml olijfolie
- 20 gram rucola
- Feta
- 20 gram pittige kiemgroente
Bereidingswijze:
Stap 1: Snij de bieten en de appel in filter dunne plakjes.
Stap 2: Rooster de pompoenpitten in een droge pan
Stap 3: Verdeel de plakken rode biet over de borden.
Stap 4: Verdeel vervolgens de plakken appel over de plakken rode biet
Stap 5: Maak een dressing van de olijfolie, balsamicoazijn en de citroensap. Dit breng je vervolgens op smaak met peper en zout.
Stap 6: Bedek de bieten- en appelschijfjes met de rucola en sprenkel de dressing eroverheen.
Stap 7: Verdeel de feta, kiemgroente en pompoenpitten over de borden
Tips en tricks:
- De dressing voegt veel toe aan de smaak van dit recept. Maak de dressing goed op smaak en proef af en toe tijdens het maken van de dressing op je het lekker vindt voordat je het over de carpaccio sprenkelt. Zorg er in iedergeval voor dat de dressing niet te zuur wordt.