Core Restore

Post Partum Cursus

Er kan ook al vanaf 6 weken na de bevalling geoefend worden in de postpartum cursus.

Deze cursus heeft een deel actieve les en een stuk theorie. De actieve lessen hebben een vaste opbouw: eerst is er aandacht voor de warming up en lichte fitheidtraining ter verhoging van de conditie. Daarna wordt gericht geoefend op versterking en coördinatie van diverse spieren. Speciale aandacht wordt besteed aan coördinatie, stabilisatie en spierversterking van het bekken en de bekkenbodem. Er wordt geëindigd met ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen. Ook in deze cursus gaan we dieper in op de invloed van voedingsmiddelen op het lichamelijke herstel na de zwangerschap.

 De theorie lessen bestaan uit verschillende zwangerschap gerelateerde onderwerpen. Alle onderwerpen die betrekking hebben op de zwangerschap, baring en de periode na de bevalling komen aan bod met speciale aandacht voor het bekken en de bekkenbodem, het houdings- en bewegingsapparaat.

Complete cursus

 De volgende cursus core-restore (na de zwangerschap) start op: op 1 mei 2024 (4 lessen)

De volgende ZwangerFit® start op 17 april 2024  (7 lessen)

 In totaal zijn er 7 lessen in de Prenatale cursus en 4 lessen in de postnatale cursus. De lessen vinden om de week plaats op Jupiterweg 20 in Dronten

Kosten voor de prenatale cursus zijn 167 Euro. Voor de Postnatale cursus 87 Euro. Deze kan je vaak deels terug halen bij de zorgverzekeraar.