Bonenschotel met zalm
Lekker vullend na een dag actief op de camping
IngrediëntenÂ
- 200 gram snijbonen (gewassen en gesneden)
- 350 gram witte bonen (uit blik of uit het koelschap)
- 250 gram (warm)gerookte zalm
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 cm verse gember (in kleine stukken gesneden)
- 1/2Â limoen
- 1 rode peper (in kleine stukken gesneden)
- 1 el sojasaus
- scheutje olijfolie
- Voor de gepocheerde eieren (optioneel)
- 2Â eieren
- 1 liter kokend water
- 1 tl azijn
Benodigdheden
- koekenpan
- grote pan (optioneel)
- schuimspaan (optioneel)
Instructies
- Pocheer de eieren als je deze gaat gebruiken.
- Zet de koekenpan op hoog vuur en giet olijfolie in de pan. Voeg hier knoflook aan toe.
- Voeg na 1 minuut de snijbonen toe samen met de rode peper en gember.
- Na nog eens 2 minuten doe je de witte bonen, sojasaus en limoen erbij.
- Laat nog zo’n 5 minuten op laag vuur staan en voeg dan de (warm)gerookte zalm toe. Deze is al gaar en hoef je dus alleen op te warmen. Dit doe je door de pan nog eens 3 minuten op een laag vuur te laten staan.
- Schep op! Eet smakelijk!