Broccoli soep

Ingrediënten voor 1200 milliliter soep:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gram broccoli
  • 750 ml groentebouillon
  • 50 ml kookroom
  • 100 gram gerookte zalm
  • 10 gram bieslook

Bereidingswijze:

Stap 1: Snipper de ui en hak de knoflook fijn

Stap 2: Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook

Stap 3: Maak de broccoli schoon en snij deze in roosjes

Stap 4: Maak de groente bouillon klaar en voeg deze toe aan de gebakken ui en knoflook

Stap 5: Kook de broccoli ongeveer 20 minuten in de bouillon die je hebt toegevoegd aan de ui en de knoflook.

Stap 6: Blend de soep met een staafmixer en voeg de kookroom toe. Zet de pan met de soep weer terug op het vuur en warm alles nog even goed door.

Stap 7: Snij de gerookte zalm in stukjes en knip de bieslook fijn

Stap 8: Maak de soep op smaak met peper en zout.

Stap 9: Serveer de soep met de bieslook en zalm erbovenop.

Tips en tricks:

  • Hou je niet van zalm? Vervang de zalm dan door 75 gram magere spekreepjes. Bak de spekreepjes eerst wel even uit in een droge pan voordat je deze toevoegt aan de soep.
  • Als je de soep te dik vindt kan je altijd nog een scheut water toevoegen aan de soep.

Deel dit artikel

Meer in deze categorie

Mexicaans pannetje

Mexicaans pannetje

Mexicaans pannetje Maak een lekker voedzaam mexicaans pannetje voor 4 personen Je hebt nodig: 300 gr gehakt 150 gr tortilla chips 2 tenen knoflook 1 ui 1 rode paprika 400 gr tomatenblokjes 1 klein blikje maïs 1 klein blikje kidneybonen 3 plakjes cheddar kaas 75 gr...

read more
Bonenschotel met zalm

Bonenschotel met zalm

Bonenschotel met zalm Lekker vullend na een dag actief op de camping Ingrediënten  200 gram snijbonen (gewassen en gesneden) 350 gram witte bonen (uit blik of uit het koelschap) 250 gram (warm)gerookte zalm 1 teentje knoflook (geperst) 1 cm verse gember (in kleine...

read more
Bieten carpaccio

Bieten carpaccio

  BIETEN CARPACCIO Benodigdheden voor 2 personen: 200 gram (voorgekookte) rode bieten 20 gram pompoenpitten 1 appel 5 ml balsamicoazijn 5 ml citroensap 5 ml olijfolie 20 gram rucola Feta 20 gram pittige kiemgroente Bereidingswijze: Stap 1: Snij de bieten en de...

read more