Mexicaans pannetje
Maak een lekker voedzaam mexicaans pannetje voor 4 personen
Je hebt nodig:
- 300 gr gehakt
- 150 gr tortilla chips
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 400Â gr tomatenblokjes
- 1 klein blikje maïs
- 1 klein blikje kidneybonen
- 3 plakjes cheddar kaas
- 75 gr ijsbergsla
- 125 ml zure room
- 1Â tl komijn
- 1 tl paprikapoeder
- (Chili)peper en Zout
- Olijfolie
Zo maak je het:
- Doe olijfolie in een pannetje
- Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn, fruit dit aan in de olijfolie.
- Voeg het gehakt toe en bak dit goudbruin.
- Snij de paprika in blokjes en voeg deze bij het gehakt, bak het rondom aan.
- Voeg de tomatenblokjes toe en de uitgelekte maïs en kidneybonen.
- Voeg de specerijen toe en breng het gehakt verder op smaak met (chili)peper en zout.
- Laat het mengsel even kort pruttelen.