De voordelen van yoga

Je eerste yogales. Je weet niet goed wat je ervan moet verwachten maar het schijnt goed voor je te zijn. Dus je gaat. Twee dingen kunnen gebeuren. 1. Het is inderdaad heerlijk en je wil meer. 2. Je wordt geconfronteerd met gedachten en lichamelijke beperkingen die jou ervan weerhouden om weer te gaan. Wanneer je hier doorheen durft te gaan heeft yoga vele voordelen voor jou. Hier noemen we er een aantal,

1. Stress Relax

Met eenvoudige ademhalingsoefening kun je jouw zenuwstelsel beïnvloeden. Dit resulteert in een dalende bloeddruk en lagere hartslag. Je voelt je direct rustiger worden. OP deze manier verlaagd yoga jouw dagelijkse stress.

2. Stijve hark Flexibel

Fabel: Voor yoga moet je lenig zijn.

Feit: Yoga kan helpen om de flexibiliteit te bevorderen.

Ieder mens heeft dus een uniek lichaam met mogelijkheden, maar ook restricties. Plekken waar regelmatig weerstand ervaren wordt, is bijvoorbeeld in het gebied van de nek en schouders. Wanneer je deze restricties in acht neemt en je op zoek gaat naar de mogelijkheden in het lichaam dan zal er meer ruimte ontstaan. Je wordt flexibeler in lichaam en geest.

Yin yoga is een zachte vorm van yoga die bijdraagt aan meer flexibiliteit.

3. Yoga is goed voor spieropbouw

Je zult misschien merken dat als je langer Yoga beoefent, je lichaamsbouw ook zal veranderen.

Tijdens de Asana’s, de houdingen, maak je gebruik van verschillende spiergroepen. Een duidelijk voorbeeld hiervan zijn de krijgers. Door actief te blijven in de Yoga houdingen, zorg je er ook voor dat je jouw spieren aanspant, gebruikt en ontwikkelt. Vooral bij de Vinyasa Flow (power yoga) lessen zal je dit ervaren.

4. Yoga een betere focus

Daarbij is Yoga goed voor het ontwikkelen van een betere focus.

Deze focus train je niet alleen in uitdagende houdingen maar ook al door simpelweg je aandacht te brengen naar de ademhaling.

Uiteindelijk merk je dat je daardoor ook veel langer in een houding kan blijven en rustiger begint te worden in je hoofd.

5. Yoga voor geluk

Tevreden zijn met waar je bent en wat je hebt. Los te durven laten wat je niet meer nodig hebt. Obstakels in het leven te zien als een uitdaging in plaats van een belemmering.

Met een regelmatige beoefening van Yoga, zul je merken dat je ook een ontwikkeling als persoon meemaakt in het dagelijkse leven.

6. Yoga voor een betere nachtrust

Yoga kan je daarbij ook helpen om je nachtrust te verbeteren. Door middel van ontspanningsoefeningen kun je ervoor zorgen dat je daarna heerlijk kunt slapen.

Misschien weet jij nog wel meer voordelen te benoemen. Wil jij ook genieten van de voordelen die yoga jou kan bieden? Doe mee!

Deel dit artikel

Meer in deze categorie

Rugpijn – Wat doe je eraan?

Rugpijn – Wat doe je eraan?

Rugpijn – Wat doe je eraan? Oh wat ga je lekker door de zwangerschap. Je mag niet klagen. Ik moet altijd een beetje gniffelen als ik dat hoor. Je mag niet klagen… waarom eigenlijk niet? Nou ja, kom alsjeblieft niet de hele dag over ieder dingetje mopperen maar we...

read more
Vezels voor een gezond immuunsysteem

Vezels voor een gezond immuunsysteem

Vezels voor een gezond immuunsysteem Vezels zijn afkomstig van de celwand van planten. Ze kunnen niet verteerd worden in de maag en dunne darm. Ze komen aan in de dikke darm en worden daar gefermenteerd. Hierbij komen vetzuren vrij die ontstekingsremmend werken. Ze...

read more
Het Jojo effect

Het Jojo effect

Ben jij van plan om af te vallen? De cijfers zijn keihard: een derde tot de helft van alle mensen die een succesvolle afvalpoging hebben ondernomen zijn na een jaar weer terug op hun oude gewicht of….zelfs iets je meer. Het bekende Jojo effect. Wat veroorzaakt het...

read more
PMS klachten horen er niet bij!

PMS klachten horen er niet bij!

PMS klachten horen er niet bij! Mood swings, een opgeblazen buik, buik- en hoofdpijn. Een greep uit de meest voorkomende klachten rondom de ovulatie, 12- 14 dagen voor de menstruatie, Premenstrueel syndroom, ofwel PMS. PMS klachten ontstaan door de fluctuaties in de...

read more